recept: Kapros gombaleves, Kifőzde
Kapros gombaleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg gomba,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 dkg vaj,
2 kávéskanál liszt,
2 evőkanál reszelt tészta,
ételízesítő, bors, só, pirospaprika, fél-fél csomó kapor és petrezselyem



A hagymát igen apró kockára vágva fonnyaszd meg a vajon, tedd rá a vékony szeletekre vágott gombát, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két kávéskanál lisztet, némi (1-2 mokkáskanálnyi) pirospaprikát, ezután öntsd fel a húslével és annyi vízzel, hogy elég legyen.
Ha felforrt, tedd bele a tésztát és a petrezselymet, így főzd kb. 6-10 percig és kész a finom leves. (Laskagombával félóra hosszat kell főzni.) Már csak bele kell tenni a megmosott és finomra vágott kaprot, és egyet rottyantani rajta.
Ha nincs reszelt tésztád, a bolti házi tarhonya is megteszi.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: reszelt tészta

Forrás: Jánosi Éva receptje

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.12.14. Utoljára frissítve: 2009.05.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 13:09:43 - 1.62)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez