Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
50 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál liszt, 2 evőkanál reszelt tészta, ételízesítő, bors, só, pirospaprika, fél-fél csomó kapor és petrezselyem |
A hagymát igen apró kockára vágva fonnyaszd meg a vajon, tedd rá a vékony szeletekre vágott gombát, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni.
Ekkor keverj el benne két kávéskanál lisztet, némi (1-2 mokkáskanálnyi) pirospaprikát, ezután öntsd fel a húslével és annyi vízzel, hogy elég legyen. Ha felforrt, tedd bele a tésztát és a petrezselymet, így főzd kb. 6-10 percig és kész a finom leves. (Laskagombával félóra hosszat kell főzni.) Már csak bele kell tenni a megmosott és finomra vágott kaprot, és egyet rottyantani rajta. Ha nincs reszelt tésztád, a bolti házi tarhonya is megteszi. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|